Controles? No t’enganyis…

Posted · Add Comment

Controles…? Doncs no us voldríem pas aixafar la guitarra però quan parlem d’addiccions, la substància en qüestió sol ser la que no només controla la vostra personalitat sinó que la condiciona, la perjudica, l’altera i la transforma. Mai a millor, d’això no hi ha dubte.

Segons l’Observatori Europeu de Seguretat Viària, entre 2004 i 2013 van morir 62.000 joves en accidents de trànsit a la Unió Europea. La majoria a causa d’una lectura deficient de la carretera i als efectes negatius del consum de substàncies, l’estrès i les distraccions.

Una enquesta realitzada entre 6.500 joves europeus, per poder comprendre millor els riscos als quals s’exposen els conductors joves, oferia aquests resultats:

  • El 57% ha superat els límits de velocitat
  • El 43% ha enviat missatges instantanis
  • El 16% ha conduït sense portar posat el cinturó de seguretat
  • El 13% ha conduït després de consumir alcohol
  • L’11% ha vist vídeos o sèries de televisió en els seus dispositius mentre conduïa

No. No controles. De fet, et pots penedir la resta de la teva vida. I el possible sentiment de pertinença a un grup que et podria proporcionar participar en un botellón en realitat pot esdevenir una trampa mortal, ja sigui per conseqüències posteriors (afectacions a la salut i el desenvolupament personal) o immediates, derivades d’un coma etílic o d’un accident de trànsit.

Així que no t’enganyis. Ningú controla o pot controlar una addició o els efectes d’una ingesta abusiva d’alcohol a la vostra edat. Ja sabeu que aquí fugim de moralines perquè l’alcohol és una droga legal, accessible i culturalment molt arrelada.

Però participar en un botellón o conduir o deixar-se portar per algú que ha begut és una estúpida manera de jugar-se la vida. Controles? De debò t’ho creus?

Comments are closed.