Alcohol i conducció: una equació mortal

Posted · Add Comment

Saps que existeixen els àngels? Sí. L’Anna Dalmau i la Karen Arjona, Agents de Salut de Begues, n’han conegut dos. Aquests, però, no tenen ales. Són els primers a salvar vides en el moment en què es produeix un accident de trànsit produït, entre altres causes, per l’alcohol.

Les dues Agents de Salut han tingut un cara a cara amb els Bombers de Begues per saber més de la seva tasca d’alliberar sanes i estàlvies les persones que queden atrapades dins els vehicles després d’un sinistre. Una situació que augmenta en temporades com l’actual.

I és que les festes majors i les vacances escolars permeten als adolescents tenir més temps per, entre altres coses, imitar allò que fan els adults, com beure. I és que els dos bombers han apuntat allò que tant hem sentit en aquesta campanya del Veure abans de beure: que ha baixat l’edat en què es comença a consumir alcohol.

L’alcohol, implicat en el 35% dels accidents

I quan s’és jove, no es té prou consciència d’aquest fet. Una cosa que es pot comprovar en les xerrades que els Bombers realitzen als instituts. Asseguren que un percentatge de l’alumnat sí que pren consciència dels perills de sumar l’alcohol amb la conducció, però que dura poc temps. Tot i que apunten que és una inconsciència que sovint no té edat.

Per sort, aquests àngels es coordinen amb d’altres que ja hem conegut, com els sanitaris o la policia, per assistir amb rapidesa qualsevol accident de trànsit, en els quals el 35% han estat provocats pel consum d’alcohol o drogues.

I en els casos més greus, el dels accidents amb víctimes mortals, els dos bombers de Begues asseguren que els que més els ha impactat són els que hi ha hagut menors. Fins i tot han necessitat el suport de psicòlegs.

Així que ja ho saps. No és només per tu. També és per la gent que t’estima. Ets una persona irreemplaçable. Per tant, veure abans de beure.

Comments are closed.