Ja no tinc cinc anys…

Posted · Add Comment

Per a molts adolescents, el consum de begudes alcohòliques representa una conducta pròpia dels adults, molt lligada a la manera com molts de nosaltres ens divertim en les festes, celebracions, etc. Consumir alcohol pot significar, en aquests casos, una forma d’acostar-se al món adult, de semblar més gran. Ja no tenen cinc anys i són capaços d’entendre si els hi expliquem.

Consumir o no begudes alcohòliques és una decisió personal que, tard o d’hora, han de prendre els adolescents. La informació i els models de comportament que oferim als nostres fills i filles poden ajudar-los ara i en el futur a escollir millor quina serà la seva conducta respecte de l’alcohol i respecte de la resta de drogues.

Sabíeu això?

Les diferents begudes alcohòliques contenen quantitats diferents d’alcohol. Les etiquetes dels seus envasos indiquen la seva proporció d’alcohol en relació al volum total.

Però fer els càlculs necessaris per determinar el consum d’alcohol d’una persona pot ser una mica complicat; per això s’ha proposat un sistema més senzill: es tracta de comptar quantes unitats de beguda estàndard (UBE) pren una persona, al dia o a la setmana. Com es fa? Fàcil: cal comptar-ne una (1 UBE) cada cop que una persona pren:

  • Una copa o un got petit de vi
  • Una cervesa
  • Un cigaló (carajillo)
  • Un xarrup (chupito)

I caldrà comptar 2 UBE quan et prens:

  • Un combinat (cubata, gintònic, etc.)
  • Una copa de conyac, whisky, vodka o qualsevol altre licor

Parlar és sempre el millor antídot. I participar en el Trivial del Veure Abans de Beure pot ser una forma divertida d’iniciar una bona conversa en família i, a més, pot significar l’oportunitat de guanyar 1 val 2×1 a PortAventura.

Comments are closed.