Parlar amb els vostres fills és el millor antídot contra l’alcohol

Posted · Add Comment

És hora de parlar-ne. L’alcohol és una droga, legal, però una droga. I funciona per tant, des del punt de vista de l’addicció, exactament igual que qualsevol altre. Quant més en prens, més en necessites. Però tot i que culturalment el consum d’alcohol està arrelat als nostres costums, quan parlem de joves, especialment d’adolescents, els perills es multipliquen.

Enguany l’Ajuntament de Begues, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha tornat a activar una nova edició de la campanya Veure Abans de Beure, en el marc del Pla Local de Prevenció d’addiccions. I com en les edicions anteriors, l’objectiu no és pas el dogmatisme o la moralina fàcil. De fet, consumir o no begudes alcohòliques és una decisió personal que, tard o d’hora, han de prendre els adolescents. La informació i els models de comportament que oferim als nostres fills poden ajudar-los ara i en el futur a escollir millor. En aquesta ocasió, el que preten la campanya és propiciar un dóna-pas, una excusa per a iniciar una conversa educadora i instructiva en l’àmbit familiar que permeti el jovent pendre decisions basades en el coneixement i la informació veraç.

Ja fa un parell d’anys ens preguntàvem si es parlava prou a casa dels perills relacionats amb el consum d’alcohol entre els adolescents. I ho fèiem a travès d’un vídeo-documental que reunia experts implicats des de l’àmbit local en els seus diferents rols, per parlar del tema. Ho recordeu? I l’any passat vam voler fer partíceps les entitats beguetanes en un lipdub molt especial, amb el mateix missatge però amb un to molt més lúdic, i sense alcohol!

En aquesta edició, i tenint per endavant unes festes on l’alcohol és força protagonista, fins i tot massa, hem pensat que havia arribat el moment que siguin els joves qui prenguessin la iniciativa i fessin les preguntes directament als pares i les mares.

Però com que no volem pas deixar de banda la vessant lúdica, hem activat un trivial a la fanpage de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Begues que, a més de servir per donar certa informació amb un toc d’humor, podrà esdevenir el punt de partida per a una bona conversa i, a més, gaudir de la possibilitat de guanyar un dels sis vals 2×1 a PortAventura que sortejarem entre els participants. Podeu participar seguint aquest enllaç.

Agraïments especials

No volem pas acabar aquest post sense expressar un especial agraïment a les persones que desinteressadament han participat com a protagonistes en la campanya. A més de la Gisela, que ja va participar en la primera edició, i l’Angelina Roldán dues joves beguetanes molt compromeses, volem fer especial esment als actors d’Aladdin #thepopmusical que es van sumar a la causa sense reserves!

Comments are closed.