Els agents de policia són amics, no talla-rotllos

Posted · Add Comment

Et volem presentar dos amics. Un policia local i un mosso d’esquadra. Buf!, pensaràs. Quins talla-rotllos! Però no. Precisament això és el que volem canviar. Malgrat el que puguis creure, ells estan aquí per ajudar-te en cas que hagis begut una mica de més.

La Virgínia Porcel i l’Ariadna Artigas, Agents de Salut de la campanya ‘Veure abans de beure’, els han preguntat quines situacions es troben davant un consum abusiu d’alcohol. I la resposta et sorprendrà. Perquè no són casos agradables.

I és que els agents es poden trobar amb intoxicacions greus que poden derivar en coma etílic, baralles, molèsties al veïnat, brutícia al carrer, actes vandàlics… A més, conduir sota els efectes de l’alcohol augmenta exponencialment el risc de patir un accident.

Sí, ja sabem que tot això també ho saps. Que t’ho hem repetit per activa i per passiva. Però segur que no saps que la feina dels agents és assistir a les persones intoxicades per alcohol, portar-la a casa seva o trucar a una ambulància. I en cas d’actituds violentes o molestes, la seva tasca és tranquil·litzar i evitar que la situació empitjori.

El mateix passa en els controls d’alcoholèmia. I tu preguntaràs: que curiós que sovint me’ls trobi en jornades festives… Sí, però no és pel que tu et penses. No vénen a fastiguejar. La seva funció és vigilar que no s’hagi begut més per evitar posar en risc la teva vida i la dels altres.

El pitjor: comunicar una mort

De fet, si reflexiones una mica, t’adonaràs que els agents s’han hagut de trobar amb situacions molt desagradables, com la mort d’algun jove en accident de trànsit per culpa de l’alcohol. O pitjor: haver de comunicar aquesta mort a la família o als amics.

Per això, la pròxima vegada que la Policia Local o els Mossos d’Esquadra vagin al teu centre educatiu a impartir una xerrada sobre prevenció amb el consum d’alcohol, mira’ls amb uns altres ulls. Perquè recorda que beure no està prohibit; el que està prohibit és conduir begut.

Comments are closed.