Receptes de còctels sense alcohol: el Shirley Temple

Posted · Add Comment

Continuant la tasca de conscienciació i prevenció vers el consum d’alcohols entre els joves i adolescents, us oferim un seguit de receptes fàcils i divertides de fer de còctels amb un denominador comú: l’absència d’alcohol. En aquesta ocasió us ensenyarem com fer un Shirley Temple, un còctel sense alcohol batejat en honor de l’actriu infantil de cinema i posteriorment diplomàtica nord-americana Shirley Temple. Aquest és un cas especial perquè, a diferència d’altres receptes de còctel que han estat adaptades de versions amb alcohol, aquest va ser creat originàriament tal i com us presentarem.

Què necessitem?

  • 90 ml de Ginger Ale, que es pot substituir per Seven Up o Sprite
  • 60 ml de suc de taronja
  • 1 rajolí de granadina

La llegenda explica que el còctel fou creat per un barman d’un local freqüentat per la jove actriu, motivant a crear una de les joies dels còctels sense alcohol, el Shirley Temple.

Què necessitarem per la decoració final?

  • 1 rodanxa de llimona i una cirera per decorar

És veritat! Sou molt joves i potser no heu sentit parlar de Shirley Temple… Doncs veureu, fa 80 anys, més o menys, una simpàtica nena anomenada Shirley Temple va captivar l’audiència amb les seves primeres actuacions en pel·lícules de cinema.

Més enllà de les seves pel·lícules, Shirley Temple es va convertir en un èxit i la seva figura es va associar ràpidament a un fenomen de màrqueting gegant. Així era possible trobar nines Shirley Temple o vestimenta inspirada en la jove estrella, o convertir-se en la imatge associada a diverses companyies i institucions… Us sona d’algo?

Com ho preparem?

  • En un got tipus high ball, amb gel, has d’afegir la soda i el ginger ale.
  • A continuació, posa un rajolí de granadina i remena bé.
  • Finalment, només has de guarnir el glop amb una cirera i llimona, si vols…

Ja el tenim! El Shirley Temple barreja a la perfecció els sabors àcids i dolços, amb un color cridaner i captivador que us agradarà. Us toca a vosaltres preparar-lo al vostre gust o, si ho preferiu, el podeu tastar al Gatrobar Sis del Centre Cívic de Begues.

Comments are closed.