Són conscients els joves dels riscos del consum abusiu d’alcohol?

Posted · Add Comment

Què en saben els joves del consum abusiu d’alcohol. Són conscients dels perills que corren quan es passen amb la beguda? Hem preguntat algunes coses a l’alumnat de l’Institut de Begues per fer-nos una idea de quina visió tenen de la beguda.

I la primera és clara: creuen que l’alcohol és una droga? Doncs sí, és una droga com qualsevol altra, la més consumida i acceptada a la nostra societat i una de les que més problemes socials i sanitaris genera.

Saben els adolescents quina és la principal causa de mort entre els joves? Alguns apunten el tabac, però alguns altres també intueixen que l’alcohol pot tenir alguna cosa a veure. I és que la principal causa de mort entre els joves són els accidents de trànsit on la persona que conduïa havia consumit molt d’alcohol.

L’alcohol destrossa el fetge i el cervell

Finalment, saben quin és l’òrgan més perjudicat pel consum abusiu d’alcohol? En això sí que hi ha cert cosens: el fetge. Tot i això, cal recordar que abusar de l’alcohol afecta la percepció visual, la coordinació i la capacitat de reacció, a més de destrossar el fetge o el cervell, ja que entre els adolescents encara està en desenvolupament.

Recorda doncs: veure abans de beure.

Comments are closed.