Una campanya 100% Begues amb únic objectiu: la conscienciació dels adolescents davant els riscos de l’alcohol

Posted · Add Comment

Durant els rodatges no es va consumir cap tipus de beguda alcohòlica

Veure abans de beure. Aquesta és la idea. Volem mostrar-te, de manera ficcionada, realitats sovint tràgiques relacionades o provocades directament pel consum d’alcohol amb la cívica i saludable intenció de que tots plegats pensem en els riscos reals i les conseqüències que s’amaguen darrera del consum d’alcohol.

La nostra intenció és fer-ho fugint de moralines i predicaments. Vivim en una societat en la qual l’alcohol gaudeix d’una alta acceptació social i negar-ho seria com si no us prenguéssim seriosament. I és tot el contrari. Però la veritat és que l’alcohol, encara que legal, és una droga que pot provocar dependència. La veritat és que l’alcohol té efectes adversos pel teu desenvolupament físic i evidents perills per la teva salut. Fins i tot en quantitats petites, afecta negativament la percepció i la coordinació del moviment, una conseqüència que el fa responsable de gairebé la meitat dels accidents de trànsit amb víctimes mortals. Tot això és veritat.

Però sabem que tu decideixes que vols fer amb la teva vida. I per això mirem d’oferir-te informació de foma amena perquè pensis abans, perque tot i que veure, viure i beure sonen molt igual, en alguns casos presenten incompatibilitats molt i molt arriscades. Ja sabeu, coses de la semàntica i la fonètica… Però no estem a classe i hem preparat aquesta campanya perquè pogueu decidir lliurement, és a dir, amb la informació suficient i necessària per ser conscient de cada decisió.

I és que ser conscient és l’única manera de sentir i la millor manera de viure. Potser penses que l’alcohol t’ajuda a ser més tu. I això és mentida. L’alcohol no ajuda a ningú a res. El nostre consell, si vols arricar-te, arrisca’t a viure.

Una campanya 100% Begues

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat en aquesta campanya de l’Ajuntament de Begues. Primer, els actors i les actrius que ja coneixeu de Begues, perquè són de Begues i ho han fet espectacularment bé! Al Club de Futbol Begues, per la paciència i l’ajuda; a les famílies del Taller Begues i de l’Escola de Música per deixar-se envair casa seva per rodar algun dels sis vídeos que aniràs veient en aquest web periòdicament. A Gemma Nicolau, l’ànima d’ICAP, per la seva generositat i hospitalitat.

Però perquè sigui 100% Begues veritablement, fas falta tu. Volem saber què penses, volem comptar amb la teva participació, la teva visió. Podràs comentar, podràs preguntar, podràs participar en els concursos i activitats que durant els pròxim mesos es desenvoluparan a Begues en el marc d’aquesta campanya i de les quals t’anirem informat des d’aquí, i des de la pàgina de Facebook de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Begues.

Comments are closed.