Una copeta més per a treure’m la ressaca?

Posted · Add Comment

Els joves sabem més del que creiem i potser molt menys del que ells mateixos pensen… Per això volíem posar-vos a prova amb el Trivial que trobareu a la fanpage de la Regidoria de Joventut. Però el veritable motiu és donar peu a una conversa. Una conversa sincera sobre els perills del consum abusiu d’alcohol. A qualsevol edat, però especialment en l’adolescència, una etapa de la vida on els riscos es multipliquen quan parlem d’alcohol o de qualsevol altre addicció.

«El consum d’alcohol i la borratxera han passat de ser la conseqüència d’una nit esbojarrada a ser-ne l’objectiu. Ara la consigna és: surto a emborratxar-me. Aquest és el gran drama», exposa la psiquiatra Anna Ligoña, especialista en alcoholisme i dependència d’ansiolítics de la unitat d’addiccions de l’Hospital Clínic de Barcelona. El Periódico

Però com ja hem dit en altres entrades, la campanya “Veure abans de Beure” té molt present l’arrelament cultural de l’alcohol i la seva legalitat. Per aquest motiu, o precisament per aquest motiu, el valor de la informació és fonamental. I qui si no els pares i les mares per esdevenir la font d’aquesta informació? Perquè no es tracta de ser alarmistes, però els riscos són una certesa que es pot manifestar de forma tràgica.

No deixem que ningú els confongui. Ni abdominals, ni molt menys una copeta més. Parlar sobre els riscos de l’alcohol és el millor antídot!

Comments are closed.